Hep beraber uzun ve zorlu bir pandemi süreci atlattık. Evlere kapandığımız dönemde hepimizin stres kontrol yeri mutfaklar oldu. Kendimizi mutfaklara kapatıp en zor yemekler için saatlerimizi harcadık. Börekler açtık, ekmekler mayaladık, sarmalar sardık… Bu zor süreç sonunda, sanırım herkes mutfakla olan ilişkisine biraz ara verdi. Pandemide bana ekşi maya ekmek tarifi soranlar şimdi pratik ve lezzetli tarifler peşine düştüler. Az zamanda en iyi lezzet fikri ile yola koyulduğum bu tariflerin yapımı, ön hazırlık dışında sadece 10 dakika sürecek. Pişirme teknikleri kolay ve herkesin seveceği 5 tarif sizler için gelsin. Afiyet ile … 4 Kişilik Malzemeler Hazırlanışı Tavuk kanatlarını tuzlu suda 20 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Soğuduktan sonra suyunu iyice süzün. Bir karıştırma kabında tavuk kanatlarını tüm baharatlar ve eliniz ile iyice ufaladığınız tavuk bulyon ile iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta un ve tuzu iyice karıştırın. Baharatladığınız kanatları önce una bulayıp fazla ununu silkeleyin. Daha sonra kanatları soğuk suya batırıp suyunu süzdürün ve tekrar un ile kaplayın. İki kat un ile kaplanan kanatları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Dilerseniz kızarmış patates ile servis edebilirsiniz. 4 kişilik Malzemeler Hazırlanışı Bir yoğurma kabına soğanı rendeleyin. Kıyma ile beraber tüm malzemeyi ekleyerek eşit şekilde karışacak şekilde yoğurun. Elinizi yağlayarak köftelere şekil verin. Kızgın bir tavada veya ızgarada köftelerinizi pişirin. Arzu ederseniz soğan salatası ve sebze ile servis edebilirsiniz. 4 Kişilik Malzemeler Hazırlanışı Bir tencerenin içine domatesleri rendeleyin. Biberleri ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi de tencereye ekleyerek üzerine kaynamış 2,5 kase su ekleyin. Kısık ateşte şehriye suyunu çekine kadar pişirin. Pilavınız demlendikten sonra kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. 2 Kişilik Malzemeler Üzeri için; Hazırlanışı Bir tırnak pideyi küp küp kesin. 2 sivribiberi 2 parmak genişliğinde dilimleyin. 4 cherry domatesi ortadan ikiye kesin. 300 gr bonfileyi ince dilimler halinde kesin. Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biberleri ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika çevirin. Renklerini kaybetmeden ocaktan alın. Geniş bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra pideleri ekleyin. Pideler biraz çıtırdayıp tereyağına bulanınca kenara alın. Bonfile dilimlerinin her tarafını bir tatlı kaşığı tuz ve iki çay kaşığı karabiberle lezzetlendirin. Pideleri yaptığınız sıcak tavada, yüksek ateşte iki tarafları güzelce kahverengileşene kadar 1-2 dakika pişirin. Servis için önceden tereyağı ile birleştirdiğiniz pidelerinizi tavaya alın, ısıtın ve sunum tabağına yerleştirin. Aynı tavaya 2 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eridikten sonra etlerinizi tavaya alın. Tereyağıyla güzelce pişip renk alan etleri pidelerin üzerine ekleyin. 3 çorba kaşığı domates püresini yine aynı tavaya ekleyin ve ısındıktan sonra etlerin üzerine gezdirin. 6 tatlı kaşığı yoğurdu etlerin üzerine kaşık kaşık koyun. • Domates ve biberleri de üzerine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpin. Son olarak, dilerseniz üzerine 1 tatlı kaşığı daha tereyağı kızdırıp gezdirin. Lezzeti ve pratikliği ile enfes Yoğurtlu Döner Kebap hazır. Şunlara da göz atın;